Karácsonyi készülődés

Még tavaly karácsonykor láttam a neten egy filc házikó karácsonyi díszt. Sajnos fogalmam sincs hol, úgyhogy nem tudom megjelölni a forrást. Nagyon tetszett, így egy péntek este varrtam egy próbadarabot, majd másnap nekiálltunk a gyerekekkel is. Az első példány oldala 5 X 5 cm, de kicsit nagynak találtam. A gyerekeknek már 4 X 4 -t szabtam. Az utolsó darabot már kis is tömtük, azt hiszem jobb úgy. Teljesen kézzel készültek, és, bár talán nem látszik rajtuk, de elég sok munka volt velük. A gyerekek több órán át dolgoztak vele (jellemzően a lányom két darabot készített, míg a nála három évvel idősebb bátyja egyet :) Mindenesetre megérte a fáradalmat, roppant elégedettek vagyunk velük. Hogy karácsonyig is legyen valami céljuk azt találták ki, hogy ha a gyerekszoba kilincsen nincs házikó, akkor még alszanak, ha egy házikó van, egy gyerek van ébren, ha kettő értelemszerűen mindketten :)

Megjegyzések

Unknown üzenete…
Ezek nagyon jók, annyira aranyosak!
Murphy üzenete…
Takaros kis házikók! :)
illesreka üzenete…
De aranyosak!... és a házikók is!;-))) Jó, hogy tudtok közösen alkotni!:-))) És látszik, hogy nagy munka, de ügyesek, hogy kitartottak!!!
Belinda üzenete…
Nagyon helyesek, és ez a családi rejtjel is.:)
Julcsi üzenete…
Ügyesek nagyon! És a funkciójuk! Jópofa:)
katafolt üzenete…
Édesek! Ügyesek vagtok!
Ili üzenete…
Nagyon aranyosak lettek. Igazán ügyesek!!!!
Móni üzenete…
:))), nagyon tetszik, hogy kitaláltátok, mi legyen a funkciójuk.
Jandó üzenete…
Nagyon jók lettek. Remek így együtt bütykölni a gyerekekkel. :) Igazán ötletes vagy, hogy ilyen jó feladatot találtál nekik karácsonyig.
Aledi üzenete…
Köszönjük szépen lányok. Az érdem egyértelműen a gyerekeké, sosem gondoltam volna, hogy képesek órákig dolgozni egy alkotáson :)
krisz üzenete…
Jaj ezek a házkók!Mi is kipróbáljuk!Már nézegettem a ntene hogy mt lehetne ami könnyű és a fán is jól mutat.Ez tökéletes!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Maci rugdalózóból - emlékmaci