Az új évre

Azt hiszem, ami a gyerekek pedagógusait illeti mázlisták vagyunk.
A második gyereknél ráadásul már tapasztaltabban választottunk, úgyhogy a lányom különösen szerencsés e tekintetben (is). Első naptól örömmel járt bölcsibe, oviba, soha nem hagytam ott sírva, sőt úgy kellett visszahúzni egy búcsúpuszira. 
Az iskolában hasonló a helyzet, lelkes, jókedvű, elégedett, jó érzés tudni, hogy jó kezekben telnek a napjai. Igazán ideje, hogy a csokor virágnál valamivel többel is jelezzem a tanárnőinek mennyire értékelem a munkájukat, illetve azt, hogy nem muszáj- munkaként élik meg, hanem igazi nevelést, tudást, élményt adnak a gyerekemnek.
Elismerem ehhez képest egy határidőnapló csekély ajándék, de ebben benne van a szeretetünk, a kezünk munkája. Mert természetesen a lányom segített elkészítésükben, főleg az anyagok kiválasztásában, társításában. A végső döntést is ő hozta meg, ti., hogy melyik tanárnő melyik naplót kapja.
Erős lenvászonból varrtam őket, színes pamutvászon négyzetekkel, csipkével, szalaggal díszítve. 
Lemértem a naplót, ráhagytam hosszában, széltében 1-1 cm-t, plusz a bedugáshoz szükséges fülek hosszát (kb. 5-5 cm kétoldalt). A belső részét a visszahajtható fülek nélküli hosszra vágtam. Legnehezebb lépése az volt hogyan varrjam össze úgy, hogy kifordítás után jó legyen. Nem tudom ki hogy van vele, nekem ezzel mindig gondom van, a kifordítható kabátkákkal is megkínlódom.




I made calendar covers for my daughter teachers.

Megjegyzések

a Matula ikrek üzenete…
Gyönyörűek lettek!
Ilumilu üzenete…
Annyira szép lett!!! Jók a kis kockák, és a csipke szépen feldobja!!
Kathy üzenete…
Mar megint ezek a csodas szinek! Na igen, meg is latszik, anyja lanya! :)))
MrsSame üzenete…
Nagyon szépek!
Aledi üzenete…
Köszönjük szépen lányok :)
zazálea üzenete…
jaj, de finomak, kedvesek! ha én lennék a tanár, én boldog lennék...
Szabó Zsófia üzenete…
Hidd el, Adél, tanító néniként mondom, ez egyáltalán nem csekély ajándék, ahogy írtad! Én is sok gyönyörűt kaptam már, és mindig az a legkedvesebb, ami kézzel készült! Csodaszépek! :o)
(Én a saját osztálynaplónkra varrtam borítót, ami "dupla falú", azt kifordítottam, és alapos kivasalás után méretre hajtottam a fülecskéket, úgy varrtam le.)
Bejus70 üzenete…
Ó, Aledi! Hogy én mit vacakoltam eddig a fülekkel! Kézzel, láthatatlan öltésekkel varrogattam össze az elejét, meg a fülecskét. Köszönöm, kipróbálom!
Varróka üzenete…
Nagyon-nagyon szépek! És ilyen ajándéknál nem kell több, hiszen nagy szeretettel készültek :) És ez a fontos!!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Maci rugdalózóból - emlékmaci