Húsvéti készülődés

Szeretem az ünnepeket. Ennek legfőbb oka talán az, hogy lazán veszem őket. Nem gondolom, hogy mínusz 20 fokban ablakot kellene pucolnom csak azért mert Karácsony előtt úgy szokás. Az ünnepi menü is az lesz, amihez éppen kedvünk van. Főzni viszont szeretek, úgyhogy általában finom : ) Mivel távol lakunk szülőktől, rokonoktól (anyóstól :) így ajándékot is csak a gyerekeknek veszek, az meg édes teher. Így az ünnep nálunk arról szól, amiről szólnia kell. Az együttlét, és "semmittevés" öröméről.
Hogy idén lesz-e Húsvéti nagytakarítás, még nem tudom, de nyuszik már készültek. Tavaly is varrtam kis locsolóknak való nyuszkókat, idén ez a páros készült:
 
18 cm magasak fülecske nélkül.
Díszeket is varrtam megrendelésre, a tavalyi mintájára csak más színekben. Érdekes, mennyire más hangulata lett a lilás, mályvás árnyalatoktól. Jobb híján a viharvert fikuszomra akasztottam őket.

Megjegyzések

Vacskamati üzenete…
Nagyon aranyosak! Én is a babám mintát szeretném kipróbálni idén nyuszinak, de lehet, nálam csak terv marad.. (ha az ablakmosás miatt nem marad rá időm.. :P) :D
katafolt üzenete…
nyuszik nagyon édesek ! Nekem nincs kedvem nyulakat varrni,pedig kellene.Ezektől mindjárt megjön a kedvem :)
Móni üzenete…
De aranyosak a nyulaid! Tetszenek a díszek is, szép ez a 3 szín együtt!
Julcsi üzenete…
Jaj, de jó fejek! Áruld el, hogy hol vettél lenvásznat és mennyiért! Kééérleeeek!:)))
bolyet üzenete…
Hú én nagyon "lilás" vagyok, úgyhogy a húsvéti díszek nagyon "bejönnek":A nyuszkók meg olyan jópofák és szépek!
Aledi üzenete…
Köszönöm, lányok.
Katafolt,
Sajnos általában nekem sincs kedvem azt varrni, amit kellene (pl. angyalt Karácsonyra), de most ezeket a nyuszkókat jókedvvel készítettem.
Julcsi,
Remélem találtál anyagot. Majd mutasd mi készült belőle.
Bolyet,
Először tartottam tőle, hogy túl sok lesz ez a 3 szín együtt, de a végeredmény nekem is tetszik. Szerencsére a legvadabb színű filcben is van természetesség.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Maci rugdalózóból - emlékmaci