Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2012

Falikép

Kép
Bár már négy hónapja lakunk az új házban még rengeteg a tennivaló. Egyik legfontosabb, természetesen, a gyerekek szobájának barátságossá tétele. A lányom ágya fölé Svelteart szépséges piros madaras falimatricáját választottam, így a szemközti falra készített faliképre is hasonló madárkákat terveztem:

Készülőben...

Kép
Még kezdő koromban volt, hogy, bár a baba alapja nem tetszett, azért befejeztem őket, mondván majd az arc, haj, ruha úgyis széppé teszi... Hát nem. Most már tudom, ha a babtest nem arányos, kedves, nem érdemes vele foglalkozni. Az én Waldorf jellegű babáim így néznek ki csupaszon: És ezzel a babakészítés legfontosabb, és egyben legunalmasabb része meg is van, a többi tiszta élvezet :)

Szőke Zsuzska

Kép
Rég varrtam Zsuzskát, pedig szeretem. Ezúttal egy szőke, pöttyös ruhásat kértek.

Legényke

Kép
"Van két gyerekem meg egy lányom" mondják szüleim falujában, ti. a leány nem gyerek, csak a legényke. Valahogy ez jutott eszembe, míg készült ez a fiú baba :) Kb. 40 cm magas, gyapjúval töltött. Szőkés haja van (mint a szülinapos kisfiúnak), igazi kockás inge (gombokkal, mint Apának), kantáros bársonynadrágja, simisapkája, és horgolt cipellője. Remélem másfél éves aranyos kis gazdája szeretni fogja, én imádtam varrni :)

Manóka

Kép
Szabásmintát készíteni nem igazán szórakoztató. Épp ezért, ha egy kész babának tetszenek az arányai, a formája, megpróbálom többször is felhasználni a mintáját. A minimanó mintája alapján készült már egy bohócka , most meg egy manókislány. 27 cm magas, rögzített horgolt sapija van, ruhája levehető.  Megvásárolható levélben vagy a Meskán .

Nagy- nagy angyal

Kép
Azt figyeltem meg, hogy minden babakészítőnek megvan a kedvenc mérete. Van aki egész kicsi 15-20 cm-s babákat varr, mások a Tilda babákra is jellemző 50-60 cm-t szeretik. Jómagam nagyon földhözragadt, gyakorlatias nőszemély vagyok, első a praktikum. Mivel elsősorban játék- és nem dekorbabákat készítek akkorára varrom őket, hogy kényelmesen öltöztethetőek, hordozhatóak legyenek, de azért oda is lehessen bújni hozzájuk. Tapasztalatom szerint ez úgy 25-40 cm. Meg hát... eddigi életem során mindig helyhiánnyal küszködtem, nem biztos, hogy örültem volna ha egy méteres babát kapott volna a lányom ajándékba :) Egyetlen nagyobb babám csak a nyári manó , de mivel neki fele magassága csak a csíkos lába, így ő is kedves, szerethető méretű. Most viszont egy már meglevő fiú baba mellé szerettek volna társat, így a magassága 51 cm körüli kellett hogy legyen. És lőn. A szárnya tépőzáras, levehető. Természetesen van neki csipkés alsónadrágja, és öltöztethető. Hogy lássátok a különbsége

Romantikus vagyok (vagy mi a szösz :)

Kép
Nagyon sokat változtam, mióta kézműveskedem. Nehéz is lenne felsorolni, de talán legfontosabb, hogy nyitottabb lettem, sokkal több stílust be tudok fogadni, mint előtte. Babában minden jöhet, a hagyományostól, a legextrémebb megoldásokig. (Más kérdés persze, hogy mi az, amit be is fogadnék az otthonomba :) A színekkel is jóban lettem, szívesen viselek egészen élénk árnyalatokat. De ami ennél is meglepőbb számomra, hogy újabban nagyon tetszenek a visszafogott, pasztell árnyalatok is, a régies, romantikus megoldások.  Tegnap varrni akartam, de gyors eredményre vágytam, úgyhogy szóba sem jöhetett egy újabb baba. Ezt a kislányos anyagot anyukámtól kaptam jó régen, legalább 1 éve. A párnabetét is ott lábatlankodik egy ideje a polcon, úgyhogy ideje volt összehozni a kettőt.

... és egy minimanó is

Kép
Szintén a kolléganőmnek, fiús színekben.

Maci, barna, szeretettel...

Kép
Nagyon- nagyon kedves kolléganőm kérésére, (még) pocaklakó kisfiának :)

Mályva bébi

Kép
Ez egy nagyon sürgős megrendelés volt, el is felejtettem mutatni, pedig imádom :)

Fiú angyalka

Kép
Ilyen még nem készült. Angyalka , de fiúban. Mostanában elég sok fiú babát varrok. Mondhatni nagy örömömre, szeretem őket. Kék kezeslábast kapott, szolid fehér szárnyakat. Mint látható Petike lesz kis tulajdonosa :) Angel doll for Petike :)

Vízimanó

Kép
Már ha van ilyen egyáltalán :) Férjem szerint nincs, de ha van is nem tudni semmit róla. Én azonban nem akadok fenn ilyen apróságokon. Ha van, ha nincs, megvarrtam. Az AMKA tavalyi kiállításain is részt vettem, nyáron Mariskával , télen a betlehem mel. Persze szokás szerint a jelentkezés határidejére még nemhogy a baba, de az ötlet sem igazán volt kész, úgyhogy hirtelen felindulásból írtam Vízimanót a lapra. Kezdetben még úgy gondoltam leányzó lesz, de aztán a fiú mellett döntöttem. A jól bevált karácsonyi manó mintájára készült kissé nagyobb fülekkel, és más ruhával: kék selyeminget kapott, bélelt mellénykét, és kék-fehér csíkos kötött zoknit. A pomponokat effektfonalból horgoltam. A körítés mellé tűnemezelt békák, és csigák hada valamint készen vásárolt bádogvödör náddal (illetve a kertből szedett bambusszal) Idén is szépséges albumba gyűjtötték a szervezők a kiállítás anyagát. Sajnos fényképezőgépet elfelejtettem vinni, úgyhogy a helyszínen csak mobil