2012. július 2., hétfő

Vízimanó

Már ha van ilyen egyáltalán :) Férjem szerint nincs, de ha van is nem tudni semmit róla. Én azonban nem akadok fenn ilyen apróságokon. Ha van, ha nincs, megvarrtam.
Az AMKA tavalyi kiállításain is részt vettem, nyáron Mariskával, télen a betlehemmel.
Persze szokás szerint a jelentkezés határidejére még nemhogy a baba, de az ötlet sem igazán volt kész, úgyhogy hirtelen felindulásból írtam Vízimanót a lapra. Kezdetben még úgy gondoltam leányzó lesz, de aztán a fiú mellett döntöttem. A jól bevált karácsonyi manó mintájára készült kissé nagyobb fülekkel, és más ruhával: kék selyeminget kapott, bélelt mellénykét, és kék-fehér csíkos kötött zoknit. A pomponokat effektfonalból horgoltam. A körítés mellé tűnemezelt békák, és csigák hada valamint készen vásárolt bádogvödör náddal (illetve a kertből szedett bambusszal)
Idén is szépséges albumba gyűjtötték a szervezők a kiállítás anyagát.
 
 
Sajnos fényképezőgépet elfelejtettem vinni, úgyhogy a helyszínen csak mobillal fotóztam.
 


 
A kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban látható július 20.-ig hétfő kivételével 10-17 óráig.

7 megjegyzés:

M-ici írta...

De van vízimanő. Mindenféle manók vannak, ha máshol nem, a textilbabások agyában, és a szorgosabbaknál kézzelfogható változatban is. Üde, kellemes-hűs látvány ebben a melegben. A békáktól meg be kell reccsenteni, nagyon cukik. :)

F.Gina írta...

Már megint micsoda tüneményt alkottál! Nagyon édes :))

a Matula ikrek írta...

Valóban csodás manókát varrtál újfent, és a békák és csigák is fantasztikusak!
Vizimanók létezését több írásos bizonyíték is alátámasztja, hirtelen a Rumcájsz jut eszembe, abban tuti van, Sásnád néven! ;o)

Ili ( Hugi ) írta...

Gyönyörű és nagyon kreatív a kiegészítésekkel!
Az utolsó képen ott van a lányom mindkét festett üvege!

Biloba írta...

Szerintem is vannak manók, csak elfelejtettük, hogy milyen szemmel lehet látni őket! :) Nagyon kedves manót varrtál!

Ibolya írta...

Hát tudod, ha Hany Istóknak lett volna ruhája, biztosan ezt a kéket választotta volna. Biztosan mindenki tudja, de hátha nem, hogy Hany Istók a Hanság viziembere volt, a Névtelen vár c. Jókai regényben olvasni is lehet róla. Csak az szegény nem volt ilyen szép, mint a Te gyönyörűséges vizimanód...igazán kiállításra való.Gratulálok, mint ahogy a többihez is.

Aledi írta...

Nagyon köszönöm lányok. És a megnyugtatást is, hogy vízimanók igenis vannak :)