2010. augusztus 2., hétfő

Szalmaanya

Az ideiglenesen férj nélkül maradt nőt szalmaözvegynek hívják. De mi a neve az ideiglenesen gyerek nélkül maradt anyának? Szalmaanya? Mert akkor most az vagyok. Szemem fényei ugyanis szüleimnél nyaralnak : ) vagy : ( ? Persze addig is míg nincsenek itt, rájuk gondolok, az ő szobájukat rendezgetem.
A kis lakás velejárója, hogy az ember sokféle tárolási praktikát kitalál. Többek között kihasználja az emeletes ágy rácsai adta lehetőséget. Varrtam már egy zsebes tárolót évekkel ezelőtt, a lányom használta. Ahogy az már a nőknél lenni szokott, nagyon hamar kinőtte, így újabb tárolóra lett szükség. És mivel szerencsére van egy fiam is, neki is készült egy. A lányomnál nem volt kérdés, hogy virággal lesz díszítve.
 
A fiam először Pirox figurát szeretett volna. Lányos anyák kedvéért mondom: ez egy "kőevő" Lego-figura. Sikerült meggyőznőm azonban, hogy, amit most jópofának talál, az lehet, hogy néhány év múlva ciki lesz. Interneten nézelődve akadtam erre a dinamikusan lépkedő emberkére, amely végül applikációként rákerült. Két kisebb zsebe is van a tárolónak, ahova mobilját, és a kis kütyüjét (palmtop, vagy mi a csuda) teheti.

14 megjegyzés:

diusbd írta...

Nagyon jó lett! Lányos anyaként főleg a virágos tetszik! Ötletesek a kis indák körülötte :))

ZsuzS írta...

Nagyon tetszik!

Cicvarek írta...

szalmaanya :-)))))

A kis tárolók meg egyszerűségükben nagyszerűk! :-)

katafolt írta...

Meg mernék esküdni rá, hogy az emberke könyvet visz a kezében :))) Csemetéid jól vannak, jelenti a lányom.

Julcsi írta...

Jók, nagyon! Egy szobában leledzenek ezek a különnemű csemeték?

Aledi írta...

Köszönöm lányok.
Katafolt,
Köszi a jelentést :) Az biztos, hogy ott jobb helyen vannak, mint a pesti 40 fokban.
Julcsi,
Hát, bizony egy szobában, és ezt már nem élvezik(zük) annyira. Ha minden jól megy jövőre tudunk nagyobb lakást venni. Talán ott lesz egy kis külön dolgozóm is :)

Mona írta...

Nagyon szép lett mindkettő! Lányos anyaként én is a virágosra "szavazok" :) Hétvégén láttunk a Goubán, személyesen csodálhattuk meg a babáidat. A kislányom mindent összefogdosott volna, én pedig mindegyiket megvettem volna neki, ha nincs mögöttünk apa, és a hétvégi nyaralásra spórolás tudata :( A kislányom még puszit is dobott Nektek :) búcsúzóul.

Aledi írta...

Juj, emlékszem, ennivalóan édes volt. És te nem szóltál, hogy te vagy te, ejnye-bejnye :)

patonaifabian írta...

Néha kell is a szalmaanyaság. Egy picit lenyugszik az ember, s arra a pár napra rend van a lakásban:))) Legalább is nálunk

hekka írta...

Nagyon jók lettek a tárolók! Gyűjtöm az ötleteket, nálunk is érik az emeleteságy... bár még fütyül rajta a rigó... :)))

krisz írta...

Nagyon jól sikerültek!Én is mint lányos anyuka a virágos-indásba szerettem bele.Milyen jó lesz a csemetéidnek ha haza jönnek,és egyből ilyen kedves meglepi várja őket!

illesreka írta...

Kedves Szalmaanya!:-) Nagyon tetszik, és a gyerekeid is biztosan örülnek majd neki. A fiúknak is valami hasonlót kéne csinálnom pizsitartónak, köszi, a jó ötletet!:-)

bolyet írta...

Igen!Ezt az állapotot ismerem!Milyen csendes minden amikor elmennek és milyen "zajos" a hazajövetel... pedig az a "normális alapzaj"!
Én is "szalmaanyaként funkcionálok " perpill..furcsa..jó is meg nem is...de Nekik jó!:-))

Che Birba írta...

I love it :D

Laura from Italy http://chebirba.blogspot.com