2010. február 26., péntek

Barangolás meseországban

Gyerekkoromban minden zsebpénzemet könyvekre költöttem. Nem volt akkor nagy választék, főleg magyar nyelvű könyvekből. A Barangolás meseországban egy sorozat volt, népmesékkel, vagy Benedek Elek mesékkel, már nem emlékszem. Egyszerű, puha fedelű, kisméretű könyvek, képek nélkül. Hol voltak akkor még a mai, olykor borzalmas színes-szagos mesekönyvek, ahol minden számít csak a szöveg nem!) 
Valahogy ez a könyv jutott eszembe, amíg varrtam ezt a kis tarisznyát. Megrendelésre készült, egy 7 éves kisfiúnak. Anyukája kérésére került rá Batka manó. Én nem ismertem ezt a figurát. Van egy kis belső zsebe, és mágneszárral záródik.
 
  
 

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon édes! Olyan... igazi! :)

Julcsi írta...

Hű, de jó lett!
(Nekünk van Eperke DVD-nk, eper illattal....)

kataanya írta...

Nagyon aranyos teljesen olyan mint az eredeti!

Móni írta...

Nagyon édes a tarisznya! És a furulyatartó is nagyon tecc. Biztos vagyok benne, hogy a lányodé lett a legszebb!

Lidércke írta...

Igazán profi, és csuda aranyos! :) Én emlékszem Batka manóra, stimmel. :)

krisz írta...

Hű,de jó lett!A Batkamanót én is szerettem.

bemka írta...

Nagyon szépeket tudsz, nem csak ez, mindenik gyönyörű.

Lonci (Győr) írta...

De jóóóóóóó:-)))

bolyet írta...

Igen, Csiga-biga és Batkamanó!:-))Ahhoz képest, hogy nem ismered a figurá/t/kat...de hát persze, hogy ez Neked nem lehet gond!Gyönyörű szép!

Lidércke írta...

Biga Csiga :)

Aledi írta...

Nagyon köszönöm, lányok.
Szerettem varrni, és a figura is aranyosnak tűnt. (Mondjuk, ha Pokémont kérnének, azt nem vállalnám : ) Kicsit restellem, hogy nem ismertem, ezek szerint népszerű volt.
Julcsi,
Nekünk málna illatú babánk volt, az első jótékonysági gyűjtésnél továbbajándékoztam : )

katafolt írta...

Nem ismerem én sem ezt a manót,de a tatyó klassz lett !Én Thomast utasítottam vissza,akkor kiegyeztünk egy normál vonatban.

Skippo írta...

Jéh, BigaCsiga és Batkamanó! Szép emlékek... Köszi, hogy visszaidézted ezel a jólsikerült táskával. :) Igen, népszerű mese volt. Én valamifajta nosztalgiával gondolok ezekre, s tervben van összegyűjteni DVD-re gyermekkorom meséit, s azt is megismertetni a gyerekemmel. Azokban valahogy kevesebb az erőszak. :) /Már elég sok mindent leszedtem./
Még manapság is tanítanak furulyát az ált.iskolákban? De jó! Én nagyon szerettem fújni, de sajnos nem volt ilyen szép furulyatartóm. :)

bolyet írta...

Jajjjjj tényleg! Biga-Csiga! Egyik este beugrott!!Na öregszem...hiába!:-))