Tündér rongybaba

Szinte kizárólag saját ötlet és tervezés alapján készült rongybabát varrok. Azonban, mivel a szabályokat magam állítom fel, nyugodtan meg is szeghetem őket.
Nagyon kedves kéréssel keresett meg egy anyuka. Kislányának volt egy tündér babája. Mivel egy ideje már nem játszott vele, az anyuka elvitte a Mikulásgyárba, hadd örüljön neki más. Ahogy az lenni szokott, a kislány nem sokkal ezután keresni kezdte a babát. Szinte napi szinten hiányolta. Az anyuka égen- földön nem talált hasonlót,  így jutott el hozzám a kérésével.
Aki még nem varrt babát, azt gondolná, a fénykép utáni babavarrás nem is olyan nehéz. Pedig az. Az egyes darabok szabásmintáját megalkotni még rutinos babavarróként sem könnyű, de a pontos arányokat eltalálni még nehezebb. A méret is csalafinta, hiszen a mintának mindenképp nagyobbnak kell lennie, tömés után ugyanis a kész baba kisebb lesz. Az én másodpéldányom sem lett pontos mása az eredetinek, de a kislány örült neki, szereti. Ez pedig kárpótol a sok órai munkáért, a kukában végző első (szögletes) fejért, a bosszúságért, hogy a sok befektetett energia ellenére sem lett tökéletes.
Abban is rendhagyó volt ez a kérés, hogy még sosem varrtam ilyen nagy babát. 75 cm!


Az eredeti tündér baba

Az általam varrt tündér baba


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Mennyi idő alatt készül el egy Waldorf baba