Bábok

Sok előnye van annak, ha az ember a maga főnöke. A "rendes" munkahelyemen persze van főnököm, de "babaügyben" szabad vagyok :) Ez azt is jelenti, hogy ha megrendelés van, karácsony közeleg, akkor szabad reggeltől estig dolgozni. Viszont, most már több éves múlttal a hátam mögött eljutottam odáig, hogy tudok nemet is mondani. Ha olyant kérnek, ami távol áll tőlem, nem az én stílusom, fájó szívvel bár, de vissza tudom utasítani. Van azonban úgy, hogy olyant kérnek amit még nem készítettem (ergo sok lesz vele a meló, amíg kitalálom), de érdekesnek találom. Ilyen volt ez a felkérés: óvónéniknek, illetve az ovis csoportnak, évzáróra  rájuk hasonlító bábokat szerettek volna. Már önmagában a bábvarrás sem volt szokásos kérés, hiszen eddig csak egyszerű, lapos kesztyűbábot varrtam. Ezeknek viszont rugalmas anyagból gömbölyű fejet készítettem, a hajuk is a Waldorf technika szerinti, azaz horgolt alapra szálanként rögzített. Persze nem karakterbabákat vártak tőlem, úgyhogy a hasonlóság a szem- és hajszínre, illetve a ruhára terjedt ki.
Nos, ilyen lett a két óvónő, és a dadus báb formában. A lányom persze rögtön rendelt magának hasonlót, már készül az is.


Megjegyzések

katafolt üzenete…
Szuperek :))
Ili üzenete…
Nagyon jól sikerültek!
13-14 éves koromba jártam báb szakkörbe, ahol magunk készítettük a bábokat! A fej, újságpapírból, csirizzel ragasztva készült. Erre húztunk rossz zoknit és azt hímeztük ki! Annyira szerettem csinálni, hogy még most is emlékszem rá, pedig.....már régen volt.
Ezek a bábuid hasonlítanak az akkori bábukra ezért meséltem el!!!!
Aledi üzenete…
Köszönöm lányok.
Ili, valamikor hasonló koromban nagyon szerettem volna bábkészítő lenni, lám nincsenek véletlenek :)
Móni üzenete…
Nagyon jók! Én is "elkészítettem" két tanárnőt :D
Ili üzenete…
Szerintem sincsenek véletlenek!
Amaranta üzenete…
SZuperek! A középsőnek nagyon jó a haja, azt hogy csináltad? Olyan mintha lágyan hullámos lenne.
Aledi üzenete…
Köszönöm Móni, az egyiket már néztem is, szuper! :)
Amaranta, azt bizony becsavartam :) Vizesen újságpapírra.
Márti üzenete…
Kedves Adél! Ha, nem titok, hogyan lehet a fejébe dugni a mutatóujjat? Én Tőled tanultam babát varrni, de el nem tudom képzelni, hogyan oldottad meg a fej mozgatását! Erről nem készítettél tananyagot?
Aledi üzenete…
Kedves Márti, Spam-be tette a megjegyzést a Blogger, jóvá kellett hagynom, ezért nem láttam. De akkor már levélben megbeszéltük. :) Jó munkát hozzá!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Maci rugdalózóból - emlékmaci