Na, mi ez? :)


Jó, jó, tudom, hogy egy üres szoba. Na, de nem akármilyen szoba ám! Ez, kérem, egy meseszoba, babaszoba, alkotó szoba, az én kis jövendő műhelyem. Ugyan Apuci is kap benne egy kis (nagyon kis :) asztalt, de alapvetően mégiscsak egy varrószoba lesz. 
A majd' egy évig tartó házkeresés egyik fő szempontja volt, hogy legyen benne lehetőség külön dolgozószoba kialakítására, és lőn. Nem nagy ugyan, éppen 12 nm, de világos, arányos, nekem tökéletes. Lesz... majd...  Mert a felújítás a "magad uram, ha szolgád nincs" elvén fog működni. Ez az oka annak, hogy most kicsit háttérbe szorul a babavarrás, helyette átváltok mesterember üzemmódba :) Valamikor tavaszra tervezzük a költözést. Nagy váltás lesz, mindig társasházban (és sok szörnyű albérletben) laktam.
A dolgozószoba berendezése egyelőre örökölt, ronda bútorokkal lesz megoldva, de lelki szemeim előtt már látom a kedves, kuckós babaszobát, ahol szép átlátható rendben sorakoznak az anyagok, és mindennek jól kitalált helye van. Sőt, ha esetleg nem férek már benne, a ház alatt egy 100 nm-s világos, száraz szuterén húzódik, szóval semmi sem szabhat gátat anyaggyűjtő szenvedélyemnek :)
Megrendeléseket ugyan addig is vállalok, míg felújítunk, de eladásra mostanában nem sok baba fog készülni. Sajnos, mert már elvonási tüneteim vannak.

This room will be my workroom. Now we are renewing the house, so that's why I will make less doll till spring. But finally I will have my own doll making room :)

Megjegyzések

zazálea üzenete…
ez egy csoda lesz, gratulálok! nem baj, ha régi bútor, semmi sem baj, egyelőre legyen, aztán majd alakul menetközben. szívből örülök!
(nálunk is úgy lesz,hogy közös dolgozószoba, de ez nem baj,nem különülünk el egymástól) :o)
Mona üzenete…
Gratula! :) Amit a lelked lát, a mesteremberüzemmódú kezed váltson valóra!
Aledi üzenete…
Jaj, dehogy baj, Zaza! Annyira örülök neki. Három év konyhaasztalon való varrás után, gondolhatod... :) Köszönöm.
LARION üzenete…
De jó is Neked Aledi......... már én is azt untam meg ebben a panelben, hogy zacskók-zacskó hátán, kipakolni-elpakolni.... azt sem tudom mi hol van sokszor.... annyira jó lenne egy saját varrószoba, melyben bármi áttekinthetőbb lehetne , mint most.......... Halvány reményünk sincs, hogy elköltözzünk innen, sőt megtartani is egyre nehezebb..... Valamit tök jól csináltok..... :)
Jó érzés lesz majd így alkotnod.... :)
SDAnita üzenete…
http://4szoba.hu/cikk/enterior/2838-a-noi-muhely-a-varrosarok
Én ezt éppen a hétvégén mentettem el, használd a képeket ha tudod ! Gratulálok ! És ne bánd az öreg bútorokat, azok olyan hálás, masszív darabok tudnak lenni. Kis csiszolás és némi lazúr...lehet meg sem akarsz majd válni tőlük :-) Én dédapám szekrényét és egy négyfiókos sublótot használok :-) Nagyon sok örömteli percet a felújításhoz, aztán a babaalkotáshoz is !
boGár krea üzenete…
Én is veled örülök! És teljesen átérzem ezt most, tudod. :)
Sok örömet hozzá (és kitartást a nehezebb napokra)!
ezkriszti üzenete…
Örülök. Jó lesz. Saját birodalmad lesz.
bemka üzenete…
Veled együtt örülök :) Nagyon jó :)
katafolt üzenete…
Gyönyörű lesz majd, bárhogy is, a bútor meg fel se tűnik a sok szép anyag és baba között :) Kitartást a felújításhoz!
Huligánlány üzenete…
De jó neked... irigyirigy... Én még mindig a konyhaasztalon varrok, és ez nem is fog nagyon változni:-(((
Aledi üzenete…
Köszönöm lányok.
Larion, igen, nagyon ismerős a helyzet, azt sem tudom milyen anyagaim vannak, annyira szét vannak szórva a lakásban.
Nem tudom, hogy jól csinálunk-e valamit :) Igyekszünk persze, de nyilván vannak külső tényezők. Nem ment gyorsan azért, 14 éve két hátizsákkal költöztünk át, annyi volt az összes tulajdonunk. És micsoda albérletben laktunk évekig! Nappal sem szívesen mentem ki, nemhogy este. Szipuzó fiatalok, alkoholista felnőttek, zaj, piszok... Aztán (forint) hitelből lett egy kis lakásunk, mekkora öröm volt. Most meg ez! Ha valaki, hát mi nagyon tudjuk értékelni :)
Mici, köszönöm, én is úgy gondolom, hogy élmény lesz. Kisebb kő azért még van a szívemen, hiszen míg el nem adjuk a lakást, jelentős hitelünk van, de legalább már látom a jövőt :)
Anita, köszi a linket. Ó, ha régi fa bútorok lennének még örülnék is neki. De ezek a 80-s évekből származó, széteső laminált szekrények... De majd mindent lefestek fehérre, és így szépen eltűnnek az anyagok hátterében, ahogy Katafolt írja :)
Unknown üzenete…
Gratulálok az új dolgozó-babaszobához!
Hirtelen, gyerekszobára gondoltam...:)))
Minden jót az új otthonotokhoz!!!
Grety Gergaly üzenete…
Nagyon örülök és gratulálok,biztos szuper kis meseszoba lesz.:)
vancsavarr :) üzenete…
Jó pakolgatást, szépítgetést! Ez is egy igazi kreatív munka és mint ilyen... csudajó lesz :)
Krizantám üzenete…
Ó, hogy én mennyire örülök, hogy végre sikerült megtalálnotok a megfelelőt! :-))))))
Klassz lesz minden, meglásd!

És hogy most a mestermunkák közepette ne is nyaggassalak, szeretném (megrendelésként) kérni, hogy az én régi kislánybabám párjául szánt, tavaly emlegetett kisfiú babádat a szépen berendezett, elrendezett új műhelyedben készítsd el nekem! :-))) Ő lehetne az első műhely-baba!;-)
Ráér, csak rikkants, hogy mikor vagy kész és én küldöm a babámról a képet!
Puszillak: Kriszta
Ili üzenete…
Én is veled örülök! Nagy boldogság és szabadság is egyben, kiköltözni a társasházból.
Most már csak nagyon sok munkát kívánok ebben a gyönyörű világos műhelyben!
Abile üzenete…
Jaj, de nagy öröm ez! A tervezéssel, pakolgatással együtt. Gratulálok hozzá! Legyen benne sok örömöd!
Skippo üzenete…
Szintén zenész? :) Mi is most jutottunk el oda végre - panelból kimenekülés, két éves rokoni lakhatású vargabetűt téve - hogy saját - izé bankkal közös - tulajdonosai vagyunk egy kertes háznak. :) Ránk is ugyanez vár, saját kivitelezésű felújítás. De lesz egy sk varrózugom, 4 m2 boldogság. Két álom egy helyen: gardrób, s kreatív sarok. Alig várom! Legalább 1 m2, ami csak az enyém! Teljesen átérzem az örömöd! :))) Minden centijét megérdemled! Leljen benne sok örömöd! :)
a Matula ikrek üzenete…
Milyen izgalmas, várjuk az utána képeket (türelmesen)! :o)
Hát igen, nekünk már volt egyszer egy egész félszobánk, ahol szemben álltak a varróasztalaink, körben a falnál polcok, és dobozok, meg egy nagy szabóasztal... és amikor abbahagytuk, csak rácsuktuk az ajtót. Bár én most sem panaszkodhatok, szép nagy szobasarkot laktam már be. :o)
Ibolya üzenete…
Gratulálok és iriogykedek. Műheeeely....dolgozószoba....mmmm...A régi bútorokat ne bánd, csak ötlet kérdése, és még jó is lehet. Olyan babák születnek ott, hogy csodájára jár majd a fél világ...Sok erőt és sok örömöt kívánok hozzá.
Vacskamati üzenete…
Szeretettel gratulálok!! Inne már egyenes az út a saját márkabolt felé! ;))
Ahama üzenete…
Klassz lesz! Sok boldogságot hozzá!
Kathy üzenete…
Fuuuuuuuuu, micsoda orom! Nagyon sok szep alkotast kivanok az uj muhelyedhez!
A butorokon meg ne is izdasd magad, az fogja megadni a muhely zamatat. :)
Aledi üzenete…
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.
Gaby Erika, á, nem! Igazi babához már öreg vagyok, és hát... a világ két legtökéletesebb gyereke az enyém, ennyi nekem elég is :)
Kriszta, úgy lesz, az első műhely baba a tied, beírtam a naptárba, köszönöm :)
Matula ikrek, lesznek még képek, persze, de a dolgozószoba szépítése az utolsó lépés lesz :)
Vacskamati, márkabolt?! :) Hm... oda nagyon sok baba kell. Azt hiszem én inkább a kevesebb, de jobban kidolgozott, igényesebb (drágább :) babák irányába mozdulnék el.
maca üzenete…
Gratulálok!
Irigykedve néztem azt a megvalósult álmot, amit már én is rég óta dédelgetek, de örülök, hogy neked bejött! Remélem, majd a kész varrós szobát is megosztod velünk!
Kaoka üzenete…
Sok boldogságot kívánok az új otthonotokhoz. :-) És melyik kerületben fogtok lakni ezután?
Aledi üzenete…
Köszönöm nektek is lányok.
Maca, megosztom, persze, bár már ott tartanék :)
Kaoka, nem messze a mostani lakásunktól, a XVII. ker.-ben.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babavarrás, avagy hogyan NE varrjunk babát

Maci rugdalózóból - emlékmaci