Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2013

Márti baba

Kép
Még egy lilaruhás hölgy született. Ruhája hasonló, mint Anita babáé, csak a megrendelő kérésének megfelelően kisebb méretben készült, és világosabb a haja. Én így is nagyon szeretem, olyan kis kézbesimuló lett :)

Borka manócskája

Kép
Kedves, mosolygós, meleg színekben, kell ennél több? :)

Anita

Kép
Ilyen borongós időben kívánja a szemem a világos, derűs színeket, a vidám, nyári ruhákat. Még jó, hogy teljesíthetem a vágyam :) Anita baba finom lilába, kékbe öltözött, ledobta a sapit is, elég már egy hajpánt, rövidujju ruhát kapott, de mivel aggodalmas anyukája van, azért biztos, ami biztos, egy kötött kardigán is jár mellé. Újdonságként kivételesen zokni is készült hozzá, nem biztos, hogy alaptartozék lesz, de nekem bejön (férjem szerint persze nem vagyok normális, hogy ezzel pepecselek, dehát ezt mindig is tudtam).

Mimi manó, a minimanó

Kép
Még egy kismanó, ezúttal meleg narancsos- barnás összeállításban. Nekem nagyon tetszik :)

Kétbalkezes pincérlány

Kép
A farsangi készülődés nálunk családi móka, mondhatni ugyanakkora öröm a jelmez kitalálása, elkészítése, mint maga a buli. A közös ötletelés mostanra csak egy jelmezre korlátozódott, a fiam már kinőtt belőle. A lányom idén egy könyvben látott ötlet alapján kétbalkezes pincér akart lenni. A legegyszerűbb megoldást választottam: irány a turkáló, ahol komoly 250 (!) Ft-ért szert tettem egy fekete rövidnadrágra, és egy mellényre. Kis átalakításra, méretreigazításra szorultak, de az egész meló nem tartott fél óráig. Készült hozzá egy csokornyakkendő; fehér blúz, harisnya, ünneplőcipő adott, kínai fehér kesztyű 300 Ft-ért, és kész az autentikus pincérnő. A tálca már Apuci, meg némi purhab segítségével készült, és ez a jelmez legfontosabb része, lévén, hogy most kivételesen a kiegészítőn volt a lényeg. Nézzétek csak!

Igenis idén is lesz tavasz!

Kép
Másfél évtizede lakom Pesten, de ilyen télre, ennyi hóra nem emlékszem... Csíkszeredában persze ez átlagosnál enyhébb télnek számítana :) Érthető tehát, hogy már nagyon várom a tavaszt, úgyhogy egy igazi tavaszváró babát készítettem finom, friss, kellemes színekkel. Nincs szívem száműzni őt a dobozba, itt figyel a dolgozómban, és együtt lessük mikor kezdenek rügyezni már a fák. A baba nem megrendelésre készült, megvásárolható.

Piroska angyalszárnnyal

Kép
Azt gondolná az ember, hogy csak boldog kisgyerekes anyukák fordulnak hozzám egyedi kéréssel. Nos, többnyire így is van, de néha megkeresnek olyanok is, akik saját részükre szeretnének rendelni. Ilyenkor különleges, néha nagyon megható történetekkel is találkozom. Ez a baba is egy ilyen megrendelés hatására készült, és nem véletlenül ilyen a baba haja, ruhája... nagy szeretettel varrtam.

Mesetarisznya 2

Kép
Emlékeztek a tavalyelőtti mesetarisznyára ? Idén is készülnek tarisznyák a kis táborozóknak. Részletek itt. Még bőven van idő csatlakozni, akinek van lehetősége tegye, nagyon jó kezekbe kerülnek. Idén fiús színeket választottam, és egy kis énekes madárkát.  

Másodpéldány

Kép
Csak akkor varrok két egyforma babát, ha kifejezetten kérik. Kérték :) Persze, lévén, hogy egy-egy ilyen baba elkészítésénél a munka több, mint fele kézimunka, szó sem lehet azonosságról, legfeljebb ikrekről :)