Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2013

Bernó

Kép
Barna szemű, hajú fiú babát kértek Bernónak. Igazi férfiinget, kantáros bársonynadrágot, és sildes sapit kapott. Szerintem nagyon helyes lett :)

Sári baba

Kép
Kézművesek azt hiszem nagyon jól ismerik a suszter meg a cipője jelenséget. A lányomnak ugyan több Aledi babája is van, de a barátnőm kislányának eddig csak néhány kisebb, egyszerűbb babát készítettem. Úgyhogy épp ideje volt egy igazi öltöztethető, frizurázható babát is varrni, míg végképp ki nem nő a babázós időszakból.

Rongyika

Kép
Rég készült ilyen test nélküli, kicsiknek való rongyika baba. Ez most egy kislányos változat. 

Piros ruhás

Kép
A visszafogott angyalka baba után most jöjjön újra egy vidám, pirosruhás, pufi arcú, copfos leányzó. 36 cm magas, öltöztethető, haja rögzített. 

Anna, avagy szárnyaszegett angyalbaba

Kép
Mikor elkezdtem babázni először természetesen egyszerűbb modellekkel próbálkoztam. Zsuzska volt az legelső, az ő mintája gyakorlatilag alig változott az évek során. Ennek a nagyobb, és kissé kecsesebb változata volt Katika baba. Aztán felfedeztem magamnak a Waldorf jellegű babákat, és mivel őket jobban lehet öltöztetni, főleg sapit készíteni nekik (nekem meg az egész folyamat során a ruhavarrás a kedvenc fázisom) inkább ezek készültek. Néha azonban kedvem támad az egyszerűbb, igazi rongybabák varrására. Ez a test már hónapok óta állt csupaszon, éppen ideje volt befejezni. A színekkel is jóban vagyok, imádom a vidám babákat. Most valahogy mégis visszafogottabb világra vágytam. Így született ez az angyalka, akinek nincsenek szárnyai, mert nincs rá szüksége :) Talán azért mert más, mint a mostanában készített babáim, nagyon szeretem, mi több, a mindig oly kritikus férjecském szerint is különleges.

Húsvét utáni nyuszik

Kép
Mert egy kedves nyuszinak nemcsak húsvétkor lehet örülni. Két fiúnak, és két kislányak készült ez a négy alvó nyuszkó. Ez a párocska pedig még húsvétra utazott a testvérpárhoz. Azt hiszem kétség sem fér a neműkhöz :)

Jancsi és Juliska 2.0

Kép
Lassan két éve, hogy elkészült az első Jancsi és Juliska páros. Nagyon szerettem őket ( végül egy amerikai hölgyhöz kerültek), többször elhatároztam, hogy varrok még hasonlót, aztán mégse... A tavaszi szünetben azonban, lévén úgysem lehetett kint dolgozni a pocsék idő miatt, elkészítettem őket. Szerelem első látásra :) A (változatosság kedvéért) rossz idő miatt eddig nem tudtam fotózni, de most már itt vannak: