Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október, 2010

Karácsonyi manócska

Kép
Nagyon szeretem a manókat. Legelső babáim egyike egy hosszúlábú, kunkori copfos, karácsonyi manólány. Azóta tervezem, hogy varrok egy "igazi" manót, mióta Waldorf jellegű babákat is készítek. Nos, némi külső impulzus hatására, mely kedvenc fotósomtól, Bogi tól érkezett, elkészült végre. Karácsonyi  színekben, horgolt piros-fehér csíkos zoknival, kunkori cipővel, csörgős sipkával, ahogy kell. Szerénytelenség vagy nem, én egyszerűen imádom :)

Tudom, tudom...

Kép
... azt ígértem, egy ideig nem mutatok több medvét,  de ő egy jegesmaci.:) Sima nózival készült egy kedves macigyűjtő megrendelőnek, akinél már lakik egy Napsugár mackó is.  Férjem szerint ő egy nagypapa maci :)

Arany angyalok

Kép
A szépséges, és egyedi fotókat készítő Bogi kérésére ezúttal szőke angyalka készült (persze párban), aranyszínű kiegészítőkkel. Szárnya, párnája tépőzárral rögzül levehető, így egyszerű babaként is használható.

SOS párna

Kép
Mit tesz az ember lánya, ha utolsó (utáni) pillanatban jut eszébe, hogy háztűznézőbe illik ajándékot vinni? Természetesen gyorsan varr  két párnahuzatot. Az eset kapcsán több fontos tanulságot is levontam: - mindig legyen otthon legalább 2 db. Irma párna - mutatós anyagból minimális munkával is szalonképes eredményt lehet elérni :) vagy pedig: - idejében meg kell kérdezni Apucit, aki roppant tájékozott, hagyománytisztelő úriember, hogy mikor mit illik.

Pöttyös Panni

Kép
Egy rendes nő ad a férje véleményére. Még akkor is, ha történetesen rongybabáról van szó. Ehhez a Waldorf jellegű babához a fehér alapon piros-fekete mintás anyagból szerettem volna ruhát varrni. A férjem szerint azonban ez az anyag önmagában olyan, mint egy pizsama. (Hm... hol látott ő ilyen pizsamát? Nekem biztos nincs :) Hogy elnyerjem a ház urának tetszését tehát, kiegészítettem egy aprópöttyös piros anyaggal is.  Természetesen kapott  horgolt cipőt, kalapot (ezúttal virággal), és, hogy a kötés  is jelen legyen fehér kötött kardigánt.

Babák a polcon

Kép
Mostantól a jászberényi J Galériá ban is megvásárolhatóak lesznek az Aledi babák.  Aki a közelben lakik élőben is megölelgetheti őket, mégiscsak úgy az igazi :) 

És megint macik

Kép
Ígérem most egy ideig nem mutatok szőrösorrút, de ezt a hármat még igen. Két megrendelőm rögtön akadt is, ahogy elkészültek. Naná, hogy a fiam, meg a lányom :) Egy harmadik megrendelő meg fehérben szeretné. Na jó, azt majd még megmutatom.

Sapik

Kép
A lányomnak horgolt sapi meghozta a kedvem, hogy magamnak is készítsek egyet, hiszen imádom a fejfedőket. Sötét, és világosabb barnából készült, több neten talált leírásból összeállítva, Bolyet virágjával díszítve. Azért az én fejemen jobban mutat, mint a focilabdán. :) Készült még egy gyereksapi, a kisebbik unokahúgomnak. Itt jöttem rá, hogy az előző két virágot nem is úgy készítettem, ahogy Bolyet írta, de ezt a harmadikat már igen (vagy nem?)  És még egy apró horgolmány. Még nyaralás előtt készült a lányomnak.

Angyalka

Kép
Mert, ha hiszitek, ha nem, mindjárt itt a karácsony. Én nagyon szeretem, örömmel készülök rá :) Ezt a 30 centis angyalkát szintén a jól bevált, egyszerű, klasszikus Zsuzska babám mintájából kiindulva készítettem. Boltocskám ban megvásárolható.

Színházban jártunk

Kép
Ami persze nem szokatlan. Szeretünk színházba járni, és, ha már ilyen mázlisták :) vagyunk, hogy Pesten élünk, kihasználjuk az előnyeit. Tulajdonképpen a családom a színháznak köszönhető, hiszen a férjemmel, egyetemi színjátszókként, egy amatőr színjátszó fesztiválon ismerkedtünk meg. Most azonban nem a személyemet hívták, hanem a babáimat (köszi mégegyszer Réka :). Ráadásul gyönyörű környezetbe ( a Budai Vár egy hangulatos, patinás épületébe) egy általam is kedvelt társulat, a Nemzeti Táncszínház székhelyére. (Épület fotó a Táncszínház honlapjáról, belső képek a szervezőktől)