Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2010

Virágos táskák

Kép
Megint táska. Táskára minden nőnek szüksége van, és hát... nem lehet elég korán kezdeni :) Ezt az egyszerű, kosárka formát gyakran használom különböző rátétekkel. Most kétszínű anyagból varrtam a táskát, filc rátétekkel díszítettem. Hogy érdekesebb legyen, a filc alá vidám, mintás anyagokat varrtam. Kaptak egy kis különálló filc virágot is szaténszalagra fűzve. Szerintem vidámak lettek. 

Manólány

Kép
Manólányokat varrtam, és miközben készültek, eszembe jutott, hogy még nem is mutattam őket a blogon. Ez persze tarthatatlan, úgyhogy íme: És a tesvérkéi: Elfogyott az eredetileg hajnak használt mályvaszínű fonalam, de szerintem ez a világosabb se rossz.

Rózsák, és királynők : )

Kép
A natúr alkalmi táskára készítettem először rózsa kitűzőt. Jó móka, úgyhogy készült még néhány, ezúttal színesben is. És, hogy hogyan kerül a királynő a címbe? Belindá hoz került a kisorsolt Alvó bébim. Azaz, a tündéri Mackókirálynőhöz, "aki" egy kedves ajándékkal, és egy tüneményes levéllel lepett meg. Köszönöm neki, és kívánom, hogy még sokáig élvezze ezt a meleg szeretetburkot, amiben cseperedik :)  

Nagyon nőcis

Kép
Bocsi, bocsi, talán a hőség teszi, de rózsaszín táskát kellett varrnom. Nem megrendelésre, csak úgy... Rájöttem, hogy, ciki vagy sem,  szeretem a rózsaszínt, ha szőke lennék viselném is. Ez az anyag meg különösen tetszik, erős lenvászon-szerűség, és kicsit lilás-sötét rózsaszín. Ha lúd, legyen kövér alapon, egy fehér műbőr tűsarkút applikáltam rá. Nem túl nagy, de egy nagyobb méretű folyóirat kényelmesen elfér benne. Megvásárolható a Meská n.

Levelet kaptam

Kép
És annyira, de annyira jólesett :) Szoktam kapni fényképeket a babák kis tulajdonosairól. Édesebbnél édesebbek, és mindegyiken meghatódom, ahogy kell. Néha olyan kedves levelet mellékelnek hozzá, hogy majdnem megkönnyezem (na jó, nem csak majdnem :) Hihetetlen érzés, nem lehet elmagyarázni. Ezúttal viszont nemcsak tündéri fényképet kaptam, hanem Lili rajzát is. Cseppet sem vagyok elfogult, de szerintem gyönyörű lett. A képen balról az első maga a kis alkotó, a második (ha esetleg nem lenne egyértelmű) Piroska baba, a harmadik Figurka babája. Az alvó Liliről, és legújabb rongybabáiról anyukája, Manófaktúra blog ján látható fénykép is. Köszönöm nekik mégegyszer. És itt az eredeti Piroska baba, csak hogy lássátok, valóban profi a rajz.

Egerek és egyebek

Kép
Készülök én is Goubá zni. Aug. 1.-én, és 8.-án fogok menni, Szappanosmici vel közösen. Mivel a sóskúti vásáron sikere volt a horgolt farkincájú, pöttyös fülű egereknek, varrtam belőlük néhányat. Nálam tájékozottabbak biztos tudják mi az a biscornu. Bevallom, én még csak nem is hallottam ezt a kifejezést, míg Katafolt nál meg nem láttam. Annyira jópofa, és egyszerű, hogy még aznap kipróbáltam.

Színházbajárós

Kép
Régóta szerettem volna rózsa kitűzőt készíteni. Hogy legyen mire kitűzni, varrtam hozzá egy kistáskát is. Amolyan színházbajárós retikült, amibe csak a legszükségesebbeket pakolja az ember lánya. Ezt a natúr, indamintás erős anyagot nagyon szeretem, még tavaly nyáron találtuk Katafolt tal :) A rózsa műbőrből, organzából, és két, Brigi től kapott anyagmintából készült. Úgyhogy mondhatni, ez egy koprodukciós darab :) A kitűző persze külön is használható. Megvásárolható a Meská n.

Zsuzska átváltozása

Kép
Mindig is tudtam, hogy a baba végső hangulatát a ruhája befolyásolja a legjobban, ezért úgy szoktam megválasztani az anyagot, hogy találjon a baba hajával, karakterével. Ez a rozsdavörös fonal nagy kedvencem, vöröshajú, szeplős Zsuzska babáknak szoktam hajat készíteni belőle. Találtam egy narancs-zöld apróvirágos anyagot, ami jól passzol ehhez a hajszínhez: Legutóbb azonban nem tudtam ellenállni ennek a vajszínű, kék-rózsaszín virágokkal díszített anyagnak, így ez a Zsuzska ebből kapott ruhát. A vevő kért hozzá váltóruhát is. Piroska szoknyáját, kapucnis köpenyét csak más színből. Így született meg kék Piroska: akinek a köpenye illik az eredeti ruhához is: Végül kapott egy hosszú ujjú rucit is. Kicsit tartottam tőle, hogy komor lesz a megrendelő által választott anyag, de nem: Viszont ez már, mintha egy egészen másik baba lenne. Hm...  talán  újra kéne gondolnom a saját ruhatáramat is.  Lehet, hogy egy bombázó lakik bennem, aki eddig nem tudott érvényesülni :)

Horgo-játék 5. feladat

Kép
Ha valaki meg akar tanulni horgolni, vegyen részt egy ilyen játékban.  A Horgo-blog vetélkedő 5. feladata egy háromszög felhasználása volt. Mikor elkezdtem horgolni, a  mintát mutató ábrák hieroglifáknak tűntek, el nem tudtam képzelni hogyan kell értelmezni őket. Aztán, ahogy jöttek a feladatok megtanultam leírás alapján készíteni dolgokat, videón megnéztem egy-egy nehezebb pálca vagy apasztás elkészítésének módját. Úgyhogy mire az 5. fordulóhoz értem értelmet nyertek a hieroglifák, és első nekifutásra sikerült a háromszögem. Bár a szervezők nagyon kedvesen meghosszabbították a határidőt, tartottam tőle, hogy nyaralás alatt nem lesz időm elkészíteni, ezért még itthon, két bőrönd pakolása közben  készült egy aprócska darab. Magam sem értem hogyan jutott eszembe egy háromszögről a kalap, de, mint utóbb kiderült nem voltam egyedül ezzel az ötlettel. Karina jópofa, egyedi fejfedője persze fényévekre van az én aprócska kalapocskámtól :) Nos, nálam ilyen kis Barbie kalap született, mely há

Ki kap babát

Kép
Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek, aki játszott velem. 74-n jelentkeztetek, alig hittem el. Nehéz megfogalmazni milyen jó érzés. Nem emlékszem kaptam-e valaha ennyi elismerő, kedves megjegyzést, úgyhogy fogunk még játszani, már csak puszta önzésből is :) Bár a férjem nagyon ajánlotta a számítógépes sorsolást, maradtam a hagyományosnál. Így én is átélhettem a játék izgalmát, és melegedhetett a szívem, míg a nevek másolása közben újraolvastam a bejegyzéseket. A lányom segített hajtogatni a cetliket, és természetesen ő húzta ki a nyertes nevét: Drága Belinda, remélem sikerült örömet szerezni  :) Kérlek, küldd el a címed.

Itt vagyok

Kép
... ragyogok, és ezt szó szerint kell érteni. Először is mert 10 napig szívtam magamba a napfényt, sós levegőt (és sót). Pihentem, kártyáztam, olvasgattam, és gyönyörködtem az egyre barnábbá váló családomban (már, ha kidugták a fejüket a vízből :) Ragyogásom másik oka meg ti vagytok. Nem akarok érzelgős lenni, de... jaj, lányok, annyira aranyosak vagytok! Gondoltam megleplek benneteket egy babával, de fordítva sült el a dolog,  nem is számítottam ennyi kedves jelentkezőre. Kissé összeszedem magam, és vasárnap sorsolok. Apropó, szerintetek nem kellene bevezetni a szabadság utáni pihenést?